Diorama collectief
De organisatie achter de A4, A5 en A6 Diorama wedstrijden

In April 2017 waren wij met de A4 Diorama wedstrijd te gast bij MiniWorld in Rotterdam en hebben we daar een A4 Diorama wedstrijd georganiseerd tussen A4 Diorama's die hadden deelgenomen aan de voorgaande A4 Diorama wedstrijden op Europsoor. Er deden aan deze wedstrijd in totaal 16 A4 Diorama's mee in de categorie vanaf 18 jaar en 3 A4 Diorama's in de categorie jeugd tot 18 jaar.


 De uitslag van de Miniworld A4 Diorama wedstrijd:

 

1e Prijs in de categorie vanaf 18 jaar: Diorama 11 gebouwd door Pascal Kok

2e prijs in de categorie vanaf 18 jaar Diorama 15 gebouwd door Henk van Rhenen

1e prijs in de categorie jeugd tot 18 jaar Diorama J2 gebouwd door Bram Kok

2e prijs in de categorie jeugd tot 18 jaar Diorama J3 gebouwd door Kevin Ketels De A4 Diorama wedstrijd is bij de bezoekers van Miniworld Rotterdam goed ontvangen en het voelde gelijk naar meer. In goed overleg met Miniworld hebben we gekeken naar de mogelijkheden van een permanente tentoonstelling van de A4 Diorama wedstrijd.  Het hele project is mogelijk gemaakt door Schilder en glaszetbedrijf KOK uit Renkum. Dankzij de bijdrage van Pascal Kok hebben we er een schitterende stand van kunnen maken waar de A4 Diorama’s nu veilig achter glas te bekijken zijn.


Deze permanente tentoonstelling maakt het mogelijk om de diorama’s die aan de A4, A5 en A6 Diorama wedstrijden hebben deelgenomen aan een nog groter publiek tentoon te stellen en het geeft de bouwer de mogelijkheid om meer mensen te laten genieten van de kunstwerken en te laten zien wat er allemaal mogelijk is op de beperkte ruimte en in modelbouw in het algemeen.
In november 2017 was de 1e editie van de A4 Diorama dag bij MiniWolrd in Rotterdam en werd de tentoonstelling aldaar voorzien van een andere invulling.Na de A4 Diorama wedstijd in 2018 was het in januari 2019 tijd voor de 2de A4 Diorama dag bij MiniWorld in Rotterdam om de tentoonstelling weer van een nieuwe invulling te voorzien.
De 3de A4 Diorama dag bij MiniWorld Rotterdam vond plaats in  februari 2020 waarbij de permanente tentoonstelling weer van een nieuwe invulling werd voorzienMet de 4de A4 Diorama dag in maart 2022 deed zich weer een primeur voor. Voor het eerst maakte de permanente tentoonstelling naast A4 Diorama's ook kennis met de A5 Diorama;s