Diorama collectief
De organisatie achter de A4, A5 en A6 Diorama wedstrijdenDe volgende wedstrijd zal zijn de A4 Diorama wedstrijd 2025. Waarvan de eindronde zal plaatsvinden tijdens de Nederlandse Modelspoordagen 11 en 12 januari 2025 te Rijswijk.


U kunt zich inschrijven voor de A4 Diorama wedstrijd 2025 door onderstaande inschrijving te versturen.


 

Neemt u de uitdaging aan?
Schrijf u dan nu in voor de A4 Diorama wedstrijd 2025

 

Regels en voorwaarden A4 Diorama wedstrijd 2025:

 1.  Het A4 diorama moet de afmetingen hebben van de papier maat A4 te weten 210mm x 297mm. De maximale hoogte gemeten vanaf bovenkant plankje is 297mm.
 2.  De grondplaat/plankje moet een dikte hebben van precies 18mm. Dit kan worden bereikt door een plankje te kiezen van 18mm of een dunner plankje en deze dan te voorzien van pootjes o.i.d. waardoor de dikte op 18mm komt. Deze 18mm moet onbewerkt zijn aangezien deze wordt omringd door een lijst.
 3.  Het A4 Diorama mag niet worden voorzien van zijwanden, fries en of achterwand.
 4.  Het A4 diorama mag niet worden verlicht. Er mag wel licht in het A4 Diorama worden gebruikt.
 5.  Voor de aansluiting van verlichting of een motor voor een bewegend element moet er een door u zelf meegenomen transformator achter de achterwand van de A4 Diorama wedstrijd stand worden geplaatst. Daarbij is er een aansluitsnoer vanaf de achterzijde van het A4 Diorama nodig van tenminste 60cm. Dit aansluitsnoer mag niet dikker zijn dan de gebruikelijke draden voor 12 volt modelspoor. Het aansluitsnoer moet los kunnen en of voorzien zijn van “afneembare” stekkers om het doorvoeren van de draden mogelijk te maken.
 6.  Het A4 Diorama of delen ervan mogen niet eerder zijn tentoongesteld of deel hebben uitgemaakt van een publicatie. Ook mogen er geen foto’s o.i.d. van het A4 Diorama of delen van het A4 Diorama worden geplaatst of gedeeld op het internet en of via sociale media.
 7.  Het gebruik van een geluidsmodule is toegestaan indien deze zodanig is ingesteld dat het geluid maximaal 1x in de 2 minuten voor maximaal 20 seconde hoorbaar is.
 8. De deelnemende A4 Diorama’s worden ingedeeld in een van de twee categorieën: A) Categorie JEUGD voor deelnemers tot 18 jaar. B) Categorie Volwassen voor deelnemers van 18 jaar en ouder.
 9.  De organisatie zal de presentatie verzorgen inclusief de lijsten rond het A4 Diorama. Plaatsing op de A4 Diorama wedstrijd stand geschiedt door indeling op presentatie mogelijkheid en schaal. Indien meerdere A4 Diorama’s voor een zelfde plek in aanmerking komen wordt de plaatsing door loting bepaald.
 10.  De organisatie zal een stroompunt verzorgen indien dit voor het A4 Diorama nodig is en ook is doorgegeven door de deelnemer. Zie ook punt 5 van dit reglement.
 11.  Per categorie worden de winnaars bepaald door het publiek die tijdens de eindronde van de A4 Diorama wedstrijd hun stem kunnen uitbrengen*.
 12.  Er is één extra prijs voor een Bewegend element welke zal worden bepaald door een onafhankelijk jurylid.
 13.  Inschrijven kan tot en met 22 december 2024 en wordt pas definitief door het voldoen van de borg a €10,-. Voor de borg zal de organisatie tegen het einde van de inschrijfdatum iedere deelnemer een betaal verzoek sturen. Deze borg wordt daags na de wedstrijd weer terug overgemaakt.
 14.  Indien de fysieke finale ronde van de A4 Diorama wedstrijd om welke reden dan ook geen doorgang kan vinden kan de organisatie ervoor kiezen de wedstrijd om te zetten in een online wedstrijd.
 15. Het A4 Diorama mag geen aanstootgevende en of schokkende beelden bevatten. De organisatie behoud zich het recht voor een dergelijk A4 Diorama uit te sluiten van deelnamen. Neem bij twijfel vooraf contact op met de organisatie. 

*Bij een online wedstrijd wordt de winnaar bepaald door het online stemmen via Facebook. 

Neemt u de uitdaging aan?

Schrijf u dan nu in voor de A4 Diorama wedstrijd 2025


Zodra wij uw inschrijving hebben mogen ontvangen nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw inschrijving te bevestigen.